Alın Dolgusu Nedir?
Alın Dolgusu, alın bölgesinde bulunan karışlıkların hyalüronik asit içerikli dolgu malzemesi ile giderilmesi işlemidir. Yaşın ilerlemesi ile kollajen üretimi azalır.
Kollajen azlığı nedeni ile cilt esnekliğini kaybeder ve yer çekimine karşı savunmasız kalır. Erken yaşlarda mimiğe bağlı oluşan kırışıklıklar müdahale edilmez ise kalıcı hal alır. Kişiyi olduğundan yaşlı, yorgun ve kötü gösterir.
Alın Dolgusu Nasıl Yapılır?
İşlem için alın bölgesi antiseptik solüsyon ile steril hale getirilir. Uygulama bölgeleri belirlenir. Kanül veya iğne ile cilt altına dolgu malzemesi enjekte edilir.
Kanül yönteminin avantajı daha az giriş noktası olması dolayısıyla şişlik ve morluk ihtimalinin daha az olması, damar ve sinir yapılarına hasar vermemesi dolayısyla daha güvenli şekilde işlemin gerçekleştirilebilmesidir.
Alın Dolgusu Kimlere Uygulanır?
Hormon dengesi değişmesi ile ciltte kırışıklıkları artan, ani kilo bağlı olarak alın bölgesinde deri bollaşması yaşayan, 45 yaş ve üzeri olup kollajen üretimi ve alın bölgesindeki kırışıklıklardan rahatsız olan herkese dolgu uygulaması yapılabilir. Dermatoloji uzmanları tarafından gerekli tedavi planı yapıldıktan sonra alın dolgusu işlemi uygulanır.
Alın Dolgusu Ne Zaman Yapılmalıdır?
Cerrahi bir müdahale olmadığı için herhangi bir yaş kriteri yoktur. Genel vücut sağlığı yerinde olan ve alın dolgusu yaptırmak için bir engeli bulunmayan herkes hayal ettiği estetik görüntüyü yakalamak için bu işlemi yaptırabilirler.
Alın Dolgusu Öncesi Bilinmesi Gerekenler
Dolgu uygulaması steril çalışma ve lokal anestezi gerektiren bir uygulamadır. Bu nedenle işlem öncesinde bir hazırlık süreci gerektirir. Doktor tarafından yapılan fiziki kontrolde hastanın işlem için uygun olup olmadığı değerlendirilir.
Lokal anestezi için krem kullanılır ve en az 30 dakika öncesinde cilde uygulanır. Kremin etkisi başladıktan sonra tedaviye geçilir. Sonucundan memnun kalacağınız başarılı işlemler yaptırmak için hekim ve klinik seçiminde dikkatli olmalısınız.
Alın Dolgusunun Avantajları
Doğru dolgu malzemesi kullanılarak dermatoloji uzmanı tarafından yapılan dolgu işlemi bazı avantajlar sunar. Alın dolgusu avantajlarını sıralayacak olursak;
- Estetik ve güzel bir görüntü kazandırarak kişinin özgüvenini artırır.
- Düzenli uygulandığında cilt germe gibi cerrahi müdahalelere gerek kalmaz.
- Cilt bakım maliyetlerini belirgin bir oranda azaltır ve kişiye zaman kazandırır.
- Kişinin olduğundan daha genç ve güzel görünmesini sağlar.
Sıraladığımız bu avantajları elde edebilmek için kaliteli malzeme kullanan kliniklerde doktor tarafından işlem yapılmalıdır. Son yıllarda artan talepler neticesinde güzellik merkezlerinde bu uygulama yapılmaktadır. Ancak enfeksiyon gibi ciddi komplikasyonlar ile karşılaşmamak için hastaneler ya da doktorların kliniklerini tercih etmelisiniz.
Alın Dolgusunda Hangi İşlemler Yapılır?
Alın bölgesinde doğuştan ya da sonradan meydana gelen deformasyonların giderilmesi ve estetik bir görüntünün yakalanması için dolgu uygulaması yapılır. Cerrahi bir kesi atılmaması ve diğer tedaviler ile birlikte uygulanmasında sorun olmaması nedeni ile farklı işlemlere ek olarak uygulanabilir.
Dolgu işlemi genellikle aynı anda uygulanır. Bu sayede hem cilt hacmi hem de nem dengesi sağlanır. Alın dolgusu yağ enjeksiyonu gibi uzun süre gerektiren bir işlem değildir.
Alın Dolgusunun Etkisi Ne Kadar Sürer?
Kullanılan işlem tekniğine göre etki süresi değişiklik gösterir. Hyalüronik asit kullanılarak yapılan uygulamaların etki süresi ortalamadır. Vücudumuzda hücre içerisinde hyalüronik asit bulunur. Dışarıdan verilen hyalüronik asit zaman içerisinde emilir ve etkisini kaybeder.
İşlem etkisinin devam etmesini isteyen kişiler doktor kontrolü sırasında tekrar yaptırmak istediğini söyleyebilir. Alın dolgusu zararsız bir işlemdir ve tekrar edilmesinde sakınca yoktur.
Alın Kırışıklıklarını Gidermek İçin Bilinmesi Gerekenler
Yüz bölgesi güneş ışınlarına maruz kalan ve zarar gören bir bölgedir. Özellikle alnımız güneşin zararlı ışınlarından hemen etkilenir. Yanlış beslenme, cildin yeterli oranda nemlendirilmemesi, kişisel bakım işleminin yanlış uygulanması ve yaşın ilerlemesi gibi nedenlerden dolayı cildimizde kırışıklıklar oluşur.
Alın kırışıklıklarını gidermek için basit uygulamalar yeterlidir. Düzenli olarak güneş kreminin sürülmesi, güneşin dik açılar ile geldiği saatlerde mümkün olduğu kadar çıkılmaması, kimyasal içerik barındırmayan nemlendiricilerin düzenli kullanılması ve düzenli temizliğin uygulanması yeterlidir. Erken dönemde müdahale edilmeyen kırışıklıkların yok edilmesi için alın dolgusu yapılabilir.
Alın Dolgusu Kalıcı Mı?
Dolgu uygulamasının etkisi kalıcı değildir. Uzun süreli etki isteyen kişiler 6-12 ay arası periyotlar ile işleme tekrarı yaptırmalıdır. Alın dolgusu ömür boyu kalıcı olan bir uygulama değildir.
Alın Dolgusunda Hangi Malzemeler Kullanılır?
Antiseptik solüsyon, dolgu malzemesi, mikro uçlu ejektör, anestezi kremi ve pamuk işlem için gerekli olan temel malzemelerdir. İşlem sonrasında kullanılmak üzere de bir adet buz aküsü hazır edilir. Enjektör uygulaması nedeni ile ciltte kontrollü tahribat oluşur.
Bu alanlarda şişme ve morarma olmaması için işlem sonrasında buz uygulaması tavsiye edilir. Özel kliniklerde hekimler hastanın konforunu artırmak için farklı malzemelere de ihtiyaç duyabilir. Kullanılan malzeme miktarı ve sayısı işlem maliyetini artırdığı için önceden bilgi alınmasında fayda vardır.
Alın Dolgusu Uygulaması Güvenli Mi?
Cerrahi uygulamalarda doku üzerinde yaralar oluşur. Bu nedenle işlem sonrası komplikasyon görülme riski çok yüksektir. Dolgu uygulama basit ve kolay bir uygulamadır. İşlem sonucundan hasta memnun olmadığı takdirde geri alınması mümkündür. Bu nedenle güvenilir bir tekniktir. Alın bölgesinde bulunan kırışıklıklardan rahatsız olan herkes bu işlemi yaptırabilir.
Alında Oluşan Derin Kırışıklarda Dolgu Nasıl Yardımcı Olur?
Cilt altındaki doku bütünlüğünün bozulması ve nem dengesinin kaybolması gibi nedenlerden dolayı cilt yüzeyinde yer yer çökmeler meydana gelebilir. Bu çökmeler sonucunda yüzeyde kırışıklık halinde çizgiler oluşur.
Dolgu malzemesi ile bu alanlar doldurulur ve cilde gergin bir görüntü kazandırılır. Görüntünün değişmesinin yanında alın dolgusu sayesinde cildin nemlendirilmesi ve gerginleştirilmesi de sağlanır. Hyalüronik asit kollajen üreten hücreleri destekler ve nemlendirmeyi hızlandırır.
Alın Dolgusu Uygulamalarının Yan Etkileri Nelerdir?
Ciddi bir yan etkisi yoktur. İşlem sonrası görülen komplikasyonlar genellikle kendiliğinden geçen hafif dereceli semptomlardır. En sık karşılaşılan sorunlar, kanama, ciltte kızarıklık, alın asimetrisi, morarma ve şişmedir.
Kan sulandırıcı kullanan kişiler iğne sonrasında kanama yaşayabilir. Tedavi öncesinde hekime net bilgi verilmeli ve belirli bir süre öncesinde ilaçlar bırakılmalıdır. Anatomi bilgisi yeterli olmayan ve el becerisi gelişmeyen kişiler tarafından uygulandığında dolaşımsal komplikasyonlar görülebilir. Bu nedenle mutlaka deneyimli doktorlar tarafından işlem yapılmalıdır.
Morarma ve şişme görülme olasılığı çok düşüktür. Uygulamadan hemen sonra düzenli uygulanacak olan buz ile bu komplikasyonlar engellenebilir.
En nadir görülen endikasyon ise alerjik reaksiyondur. Hyalüronik asit malzemesine karşı cildinde alerji gelişen kişiler vakit kaybetmeden hemen hekime giderek gerekli tedaviyi düzenlemeli ve alerjik semptomları durdurmalıdır.
Ağrılı Bir Uygulama Mı?
İşlem öncesinde lokal anestezinin yapılması ve buz uygulaması nedeni ile ağrı ve acı hissi oluşmaz. İşlemin tercih edilmesinin en önemli nedeni kişilere sağladığı konfordur. Cerrahi uygulamaların ağrılı ve acılı bir iyileşme süreci ardır. Alın dolgusu acı oluşturmaz ve iyileşme süreci gerektirmez. Bu nedenle erken dönemde oluşan kırışıklıklara müdahale edebilirsiniz.
Alında Görülen En Yaygın Şekil Bozuklukları Nelerdir?
İki kaş arasında derin çukurun oluşması, kaşlara paralel giden çizgiler, travma ve kaza sonrasında alın bölgesinde çökme meydana gelmesi, güneşin zararlı ışınları nedeni ile nem oranının azalması ve cilt dokusunun kaş üzerine birikmesi gibi estetik sorunlar görülür.
Bu sorunlar insanları psikolojik olarak olumsuz etkiler. Özellikle günümüzde güzel ve estetik görünmenin büyük bir önemi vardır. Bu nedenle erken dönemde doğru müdahalelerde bulunarak istenilen estetik görüntü sağlanır. Geç kalınan tedavilerde işlem zorlaşır ve maddi olarak daha pahalı bir hal alabilir.
Alın Dolgusunun Etkisi Ne Kadar Sürer?
İşlemden hemen sonra dolgu uygulamasının etkisi görülmeye başlar. Enjektör darbeleri nedeni ile oluşan ödem iki hafta gibi bir sürede kendiliğinden geçer. Bu nedenle alnın yeni şekli iki haftada ortaya çıkar. Kalıcılığı konusunda net bilgi almak için hekiminize danışmalısınız. Kullanılan malzemenin kalitesine göre etki süresi değişir.
Alın Dolgusunda İyileşme Süreci Nasıldır?
Kişi sosyal yaşantısına hemen geri dönebilir. Ancak işlem etkisinin uzun sürmesi ve kalıcı olması için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır.
Dolgu işleminin yapıldığı gün duşa girilmemelidir. Alın bölgesi kesinlikle ovalanmamalı ve baskı yapılmamalıdır. Hamam ve sauna gibi alanların sıcaklık oranları çok yüksektir. Bu nedenle bu alanlardan mümkün olduğu kadar uzak durulmalıdır.
Alın Dolgusu Sonrası Ödem ve Şişlik Olur Mu?
Ödem şişlik oluşumu görülebilir. Dolgu malzemesinin cilt ile uyum sağlaması, enjektör darbeleri ve kanama gibi durumlardan dolayı hafif dereceli ödem beklenen bir durumdur. Ödem kendiliğinden 7-14 gün içerisinde geçer.
Alın Dolgusu Fiyatları 2023
Tedavi maliyetleri her klinikte farklı tutarlarda karşımıza çıkar. Kullanılan hyalüronik asidin markası, hekimin bu alandaki tanınmışlığı, kliniğin bulunduğu konum ve uygulama süresi gibi kriterler nedeni ile sabit ücretler değildir.
Hyalüronik asit kullanımının artması ile farklı markalar kendilerine ait ürünleri piyasaya sürmüştür. Bu nedenle kalite farklılıklarının oluşması normaldir. Hekiminize işlem yaptırmadan önce kullandığı dolgu malzemesinin markasını sorabilirsiniz.
Bu sayede fiyat performası karşılaştırması yaparak karar verebilirsiniz. Alın dolgusu fiyatları 2023 hakkında bilgi almak için bizlere hemen ulaşabilirsiniz.