Nazolabial Dolgu Nedir?

Nazolabial Dolgu, burun ve dudak arasındaki alanda meydana gelen kırışıklıklar için uygulanan dolgu uygulamasıdır. Gülme çizgisinde oluşan kırışıklıklar zaman içerisinde derin bir hal alabilir.

Oluşan bu kırışıklıklar zaman içerisinde yer edinir ve mimik yapmadan da görünür. Estetik olarak görüntüyü bozduğu için erken dönemde müdahale edilmesi daha kolay ve doğal şekilde tedavi edilmesini sağlar.

Nazolabial Çizgiler Neden Oluşur?

Gülme ve ağlama gibi mimik yapma durumlarında çizgiler oluşur. Ciltte kollajen üretiminin azalmasına bağlı olarak mimik çizgileri kalıcı hale gelir. Nazolabial dolgu uygulamasının temel amacı bu çizgilerin yok olmasını sağlamaktır.

Nazolabial Dolgu Nasıl Uygulanır?

Lokal anestezi ile uygulanır. İşlem öncesinde uygulama alanı antiseptik solüsyon ile temizlenir. Daha sonra belirlenen ölçülerde dolgu malzemesi hazırlanır. Uzman hekimler bu alanda tecrübeli oldukları için doğru miktarlarda ürün hazırlığı yaparlar.

Belirlenen alanlara yeterli dozlarda dolgu maddesi enjekte edilir. İşlem için mikro uçlu enjektörler kullanılır. Fazla miktarda dolgu ürünü kullanmak estetiği bozar ve yapay bir görüntü oluşturur.

Nazolabial Dolgu Kimlere Yapılır?

Mimik çizgilerinden rahatsız olan herkes için uygun bir yöntemdir. Egzama ve sedef gibi cilt rahatsızlığı bulunanlar, kanser tedavisi görenler, hamileler, emziren anneler, bağışıklık sistemi rahatsızlığı bulunanlar ve bulaşıcı hastalığı bulunanlar için bu tedavi önerilmez. Nazolabial dolgu yaptırmak isteyenler uzman hekim ile görüşüp işlem için uygun olup olmadığına karar verebilir.

Nazolabial Dolgu Ne Zaman Yapılır?

30 yaş ve sonrası kişilerde kolajen üretimi azaldığı için kırışıklıklar ortaya çıkar. Kilo alıp vermeye bağlı olarak bu kırışıklıklar zaman içerisinde daha görünür hale gelir. Mimik yapılmadığı halde mimik çizgileri görünen kişiler istedikleri zaman uzman hekim ile görüşerek dolgu işlemini tercih edebilirler.

İşlem etkisini artırmak için farklı tedavilerle kombine edilebilir. Cilt altı yağ dokusu az olan ve kırışıklık oranı daha fazla olan kişiler daha erken yaşlarda bu işlemi tercih edebilir.

Nazolabial Dolgu Sonrasında Yapılması Gereken İşlemler

Dolgu sonra işlemi sonrasında dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. İşlem etkisini artırmak, kalıcılık süresini uzatmak ve komplikasyon riskini en aza indirmek için bu hususlar önemlidir. Tedavi sonrasında dikkat edilmesi gerekenler;

  • Uygulama alanına soğuk kompres yapılır.
  • İlk 24 saat duş alınmaz ve dolgu bölgesi ovalanmaz.
  • Hamam ve sauna gibi sıcak suyun bulunduğu alanlardan en az 1 ay uzak durulmalıdır.
  • İşlem sonrasında yüzde meydana gelen şişliklere müdahale edilmemelidir.

Sıraladığımız bu hususlara ek olarak cilt güneş ışınlarından korunmalıdır. Doktorun tavsiye ettiği güneş koruyucular düzenli sürülmelidir. Nazolabial dolgu uygulaması sonrasında dikkatli olmanız işlem etkisini ciddi oranda etkiler.

Nazolabial Dolgu Faydaları Nelerdir?

İşlem için kullanılan dolgunun içeriğine göre kişilere sağladığı faydalar değişir. Kaliteli malzeme kullanıldığı zaman kısa sürede işlemin faydalarını görebilirsiniz. Cildin nem oranını artırır ve nem dengesini sağlar. Yaşlanma belirtilerinin oluşma sürecini geciktirir ve var olan belirtileri yok eder.

Cildi gençleştirir ve kişiyi olduğundan daha genç gösterir. Donanımlı kliniklerde uzman hekimler tarafından kaliteli dolgu malzemesi kullanılarak yapılan işlemler size faydaları sağlar.

Nazolabial Dolgu İçerisinde Hangi Maddeler Bulunur?

Hyalüronik asit, mannitol, vitamin, mineral ve vücudun ihtiyacı olan diğer maddeler dolgu içerisinde bulunur. Nazolobial dolgu genellikle hazır olarak kullanılır.

Kişinin ihtiyacına göre uygun içerikte hazırlanan dolgular daha etkili sonuçlar vereceği için hazır dolgular yerine tercih edilmelidir. İleri yaştaki kişilerin ciddi oranda kolajen desteğine ihtiyacı vardır. Dolgu tedavisinin etkisi kollajen yapımını artıran uygulamalarla desteklendiğinde daha etkili sonuçlar ortaya çıkar.

Tecrübeli hekimler tarafından hazırlanan dolgular içerik yönünden çok zengindir. Cildin nem dengesini artırır, cildin kendini yenilemesine fırsat verir ve cilde ışıltı kazandırır bu nedenle hekim ve klinik tercihi çok önemlidir. Sizlerde dolgu yaptırmayı düşünüyorsanız kişiye özel dolgu içeriği hazırlayan hekimleri tercih etmelisiniz.

Nazolabial Dolgu Uygulaması Nasıl Yapılmaktadır?

Hastane ya da klinik ortamında lokal anestezi ile uygulanır. Fiziki muayene, anestezi ve uygulama olmak üzere 3 aşamadan oluşur. Fiziki muayene sırasında hastanın ihtiyacı ve istekleri belirlenir. İşlem için gerekli olan dolgu miktarı tespit edilir. Kronik rahatsızlıkları ve kullandığı ilaçları varsa sorgulanır.

Özellikle kan sulandırıcı kullanan kişiler bu durumu önceden doktoruna belirtmelidir. Kan sulandırıcı ilaçlar işlem süresinde kanama miktarını artırdığı ve iyileşme sürecini uzattığı için en az 1 hafta öncesinde doktor kontrolünde kesilmelidir.

Anestezi işlemi için krem uygulaması yapılır. İşlemden 20 dakika önce uygulama alanına krem sürülür. Uyuşma hissi başladığında uygulamaya geçilir. İşlem süresi ortalama 20 dakikadır.

Doktorun tecrübesine göre bu süre değişmektedir.  İşlem ile ilgili merak ettiğiniz soruları doktorunuza mutlaka danışmanızı tavsiye ediyoruz. Nazolabial dolgu planlı bir çalışma gerektirir.

Nazolabial Dolgu Fiyatları 2023

Dolgu fiyatları belirlenirken bazı kriterler göz önüne alınır. Ciltte var olan deformasyonların derecesi, işlem için kullanılan dolgu malzemesinin kalitesi ve markası, doktorun bu alandaki tercih edilme sıklığı, kliniğin ya da hastanenin konumu ve kur farkı dikkate alınır.

Dolgu için kullanılan malzemeler genellikle ithal edilen ürünlerdir. Bu nedenle kur farkı maliyetlerin artmasına neden olur. Nazolabial dolgu yaptırmak isteyen kişiler fiyat performans karşılaştırması yapmalıdır.

Aksi halde yüksek miktarlar ödeyerek başarısız işlemler yaptırma riskiniz artar. Klinik tercihinde dikkatli olmanız gerekir. Başarı oranı yüksek komplikasyon oranı düşük klinikler önceliğiniz olmalıdır. Nazolabial dolgu fiyatları 2023 hakkında bilgi almak için bizlere hemen ulaşabilirsiniz.

Nazolabial Dolgu Ne Zaman Gerekir?

Mimik yapılmadığı halde mimik çizgileri belli oluyorsa ve kişi aynaya baktığında kendini mutlu hissetmiyorsa nazolabial dolgu yaptırabilir. Dolgu uygulaması cerrahi müdahaleler gibi değildir. İşlem sonucundan memnun kalınmadığı takdirde işlem geri alınabilir. Bu nedenle gönlünüz rahat bir şekilde dolgu uygulaması yaptırabilirsiniz.

Nazolabial Dolgu Zararlı Mı?

Dolgu işlemi için çoğunlukla hyalüronik asit kullanılır. Hyaluronik asit dolgular allerji ve komplikasyon riski minimal olan en güvenilir dolgulardır. Profesyonel ve insan sağlığına önem veren kliniklerde işlem yaptırmalısınız. İşlemden sonra ciltte ciddi reaksiyon gözlenirse hemen hekime danışılmalıdır.

Nazolabial Dolgunun Etkisi Ne Zaman Görülür?

İşlemin etkisi hemen ortaya çıkar. Dolgu uygulamasında cilt altına belirli bir miktarda ürün yerleştirilir. Bu nedenle cilt gerginliği hemen oluşur. Cilt parlaklığı, canlılığı ve nem oranı işlemden 15 gün sonra ortaya çıkar.

İlk 24 saat şişlik ve kızarıklık oluşacağı için işlem sonucunu anlamak mümkün olmayabilir. Uygulayacağınız buz sayesinde şişme ve kızarma derecesi azaltılır. İşlem etkilerini kısa sürede görmek istiyorsanız doktorunuz tavsiyelerine uyum sağlamalısınız.

Nazolabial Dolgu Tekrar Yaptırılabilir Mi?

Dolgu işleminim kalıcılık süresi ortalama 12 aydır. Bu sürenin sonunda mimik çizgileri ortaya çıkmaya başlar İşlem etkisinin uzun sürmesini ve kalıcı olmasını isteyen kişiler doktorun tavsiyesi ile tekrar nazolabial dolgu yaptırabilirler.

Nazolabial Dolgu Yan Etkileri Nelerdir?

Uzman hekimler tarafından uygulanan işlemlerin genellikle yan etkisi yoktur. Kullanılan malzeme ve kişinin cilt yapısına bağlı olarak nadir görülen etkiler olabilir. Ciltte kızarıklık, kanama, enfeksiyon ve ödem karşılaşılan yan etkilerdir.

İşlem öncesinde yapılan hazırlık sürecinin eksiksiz tamamlanması ve işlem sonrasında hastaların dikkat etmesi bu yan etkileri en aza indirir. Kan sulandırıcıları kullanmamak, uygulama bölgesinde hijyene dikkat etmek ve doğru adreslerde işlem yaptırmak yan etki riskini azaltır.

Nazolabial Dolgu Ne Kadar Kalıcı?

Kalıcılık süresi kullanılan malzemeye göre değişiklik gösterir. Yapılan araştırmalar sonucunda 12-18 ay arasında kalıcılık süresi olduğu tespit edilmiştir. Uygulayacağınız doğru bakım teknikleri ile nazolabial dolgu işleminin kalıcılık süresini artırabilirsiniz.

Nazolabial Dolgu Ne Sıklıkla Uygulanır?

Dolgu uygulaması 6 aylık periyotlar ile yapılabilir. İşlemden 2 hafta sonra doktor kontrolü uygulanır. Uygulanan bu kontrol sırasında doktor gerek görürse rötüş uygulaması yapar. Çok minimal dozlarda dolgu maddesi enjekte edilir. Kişinin şikayetleri ve uygulanan fiziki muayene sonucunda doktor gerekli görürse farklı bir seans düzenleyebilir. Nazolabial dolgu işleminin sık sık uygulanmasında herhangi bir sakınca yoktur.

Genç ve güzel görünmek her insanın hakkıdır. Günümüzde estetik görünümün giderek önem kazanması nedeni ile erkeklerde kadınlar kadar dolgu uygulamasını tercih etmektedir. Erkeklerin cilt yapısı kadınlara göre daha kalın ve sert olduğu için daha yoğun kıvamlı dolgu malzemeleri tercih edilebilir. Nazolabial dolgu uygulamasına sonuçları kadın ve erkeklerde aynı oranda başarılıdır.

Nazolabial Dolgu İşlemin Etkisi Bitince Eski Görünüme Döner Miyim?

Dolgu işleminin etkisi azalmaya başladığında cilt deformasyonları tekrar kendini göstermeye başlar. Dolgu cilt onarımı ve yenilenmesi sağladığı için işlem öncesi görünüme tamamen dönmez. Nazolabial dolgu özgüven artışına ve sosyal olarak daha aktif olmanıza yardımcı olur.

Nazolabial Dolgu Yaptırdığımızda Gülmede Bir Değişiklik Olur Mu?

Yeterli miktarda uygulandığı sürece gülme refleksini etkilemez. Sizde nazolabial dolgu işlemi yaptırarak hayalinizdeki gülüş estetiğine ve genç cilt yapısına sahip olabilirsiniz.