Burun Dolgusu Nedir?
Burun Dolgusu, Burun üzerinde var olan hafif dereceli deformasyonları ameliyata gerek kalmadan dolgu kullanılarak düzeltilmesi işlemidir. Teknolojinin gelişmesi ameliyatsız burun estetiği işlemlerinin kolay bir şekilde uygulanmasına imkân tanımıştır.
Genetik olarak burun şeklinde ve boyutunda farklılıklar olabilir. Bu farklılıkların giderilmesi için her zaman cerrahi müdahale gerekli değildir. Özellikle burun fonksiyonunda sorun olmayan kişilerde bu işlem tercih edilir.
Cerrahi işlemlerde burun derisi kesilir ve burun kemiğine müdahale edilir. Bu nedenle belirli bir süre iyileşme için beklenir. Bu süre zarfında kişilerin yaşam kalitesi düşer ve istirahat etmeleri gerekir.
Hafif dereceli deformasyonlar için burun dolgusu işlemi kullanılarak hem konforlu hem de uygun fiyatlı tedavi hizmeti alınması mümkündür. Gece uyku sırasında nefes alma sorunu yaşanıyorsa ve burun içerisinde konka gibi yapılar yoksa cerrahi işleme gerek duyulmaz.
Burun Dolgusu Nasıl Yapılır?
İşlem öncesinde burun ve çevresi özel solüsyon ile temizlenir. Burun üzerine anestezik krem sürülür. Kremin etkisini görmek için en az 30 dakika beklenmelidir. Uyuşma sağlandıktan sonra steril enjektör içerisine dolgu malzemesi alınır. Belirlenen ve işaretlenen alanlara enjekte edilir. Bu aşamada burun asimetrisine dikkat edilmelidir.
Burun Dolgusu Neleri Yok Eder?
Burun şeklinde genetik ve çevresel etkenlere bağlı olarak farklı deformasyonlar meydana gelir. Ciddi boyutta olan sorunlar için cerrahi müdahale gerekirken hafif dereceli sorunlar burun dolgusu işlemi ile gerçekleştirilebilir.
Dolgu uygulamasının fayda sağladığı deformasyonlar, burun sırtının düzeltilmesi, burun ucu düşüklüğü ve eğriliği, burun kökünde görülen çökmeler, burun eğriliği ve burun ucunun estetik hale getirilmesi gibi sorunlar giderilir.
Burun Dolgusunun Avantajları Nelerdir?
Dolgu işlemi uzman hekimler tarafından doğru oranda uygulandığı sürece birçok avantaj sağlar. Dolgu işleminin sağladığı avantajları sıralarsak;
- Cerrahi müdahaleler gibi iyileşme süreci gerektirmez.
- Ağrı, sızlama, yanma ve acı hissi oluşturmaz.
- İşlemden hemen sonra taburcu edilebilir ve sosyal hayatına devam edebilir.
- Geri dönüşü olan güvenilir bir tekniktir.
Burun anatomisini iyi bilen ve dolgu uygulamasında el tecrübesi gelişmiş olan hekimler tercih edilmelidir. Burun dolgusu çok ince detaylar gerektiren bir işlemdir. Bu nedenle hekimin tecrübesi büyük önem taşır.
Burun Dolgusunu Kimler Yapmalı?
Dolgu uygulaması plastik cerrah ya da dermatoloji uzmanı tarafından yapılması gereken bir tedavidir. Cerrahi uygulamalar kadar ciddi olmasa bile doktor tarafından yapılması gereken bir müdahaledir. Bazı güzellik merkezlerinde estetisyenler tarafından bu işlem uygulanabilir.
Burun üzerinde bulunan damar yapılarının zarar görmemesi ve işlemden olumsuz etkilenmemesi için mutlaka anatomi bilgisi olan kişiler tarafından tedavi yapılmalıdır.
Burun Dolgusu Yaptıranlar Nelere Dikkat Etmeli?
Yüz şeklimiz, orantımız ve boyutu her insanda farklıdır. Bu nedenle burun ve dudak arasındaki mesafe de değişir. Burun dolgusu yaparak bu değerler değiştirilir.
Dolgu yaptırmak isteyen kişiler klinik ve hekim seçiminde dikkatli olmalıdır. Başarılı ve sağlıklı bir dolgu yaptırmak için uzman hekim tercih edilmelidir. Dolgu miktarı burun boyutuna ve deformasyonuna göre ürün miktarı ayarlanmalıdır.
Dolgu İçin Hangi Malzemeler Kullanılır?
Klasik yüz dolgusu uygulamasında kullanılan malzemeler burun dolgusu işlemi için de kullanılır. İnce uçlu enjektör, hyalüronik asit içerikli dolgu malzemesi, anti septik solüsyon, lokal anestezi kremi, buz aküsü ve ayna kullanılır. Bu malzemeler temel ve olmazsa olmaz ürünlerdir. İşlemi yapan hekime göre farklı malzemelere de ihtiyaç duyulabilir.
Burun Dolgusunun Etkisi Ne Kadar Sürer?
Dolgu malzemesinin özelliğine ve içeriğine göre eti süresi değişir. Genellikle 12 ay gibi bir süre kalıcılığı vardır. Dolgunun etki süresi hakkında doktora danışarak net bilgi alabilirsiniz. Her hekimin kullandığı dolgu malzemesi farklı kaliteye sahiptir. Vücut tarafından emilme süreleri aynı değildir.
Burun Dolgusu Kalıcı Mıdır?
İşlem etkisinin uzun sürmesi ve devamlı olması için belirli periyotlar ile işlem tekrarı gerekir. Burun dolgusu uygulamasından 2 hafta sonra kontrol seansı gerçekleştirilir. Kontrol seansında zaman zaman gerçekleştirilen küçük rötuşlarla mükemmel görüntü elde edilebilmektedir.
Burun Dolgusu İşlemi Ne Kadar Sürer?
Uygulama süresi burun üzerinde bulunan deformasyonlar, dolgu malzemesinin miktarı, doktorun el tecrübesi ve anatomi bilgisi gibi kriterlere göre değişir. Ortalama 10 dakika gibi kısa bir sürede tamamlanır. Klinik ortamında gerçekleştirilir.
Anestezi süresini işleme dahil edersek toplamda 40 dakikalık süreye ihtiyaç duyulur. Yoğun iş hayatı olan ve cerrahi uygulama yaptırmak istemeyen kişiler için zamandan tasarruf etmelerini sağlar.
Burun Dolgusu ile Ameliyatsız Burun Estetiği Mümkün Mü?
Burun kemiğinde ciddi deformasyonlar yoksa ve nefes alma sorunu yaşanmıyorsa burun dolgusu ile ameliyatsız estetiği gerçekleştirilir. Ameliyat komplikasyon riski olan ve iyileşme dönemi uzun süren bir tedavidir.
Bu nedenle insanlar uzun süre ameliyat olmaktan kaçarlar. Deformasyon oranı düşük olan ve sadece estetik açıdan kişileri rahatsız hisseden kişiler bu yöntemi yaptırabilir.
Ağrılı Bir Uygulama Mı?
Teknolojik imkânlar cerrahi ve medikal estetik işlemlerde hastanın konforunu üst düzeye çıkaran gelişmeler sağlamıştır. Vücut üzerine uygulanan her işlemde ağrı ve acı hissi oluşma ihtimali vardır. Lokal anestezi teknikleri sayesinde ağrı hissedilmeden işlemin yapılması mümkündür.
Ameliyatsız Burun Kaldırma Sağlar Mı?
Burun dolgusu sayesinde ameliyatsız burun ucu kaldırma işlemi sağlanabilir. Burun ucu kalkma derecesi belirli bir seviyede olmalıdır. Bu aşamada genellikle elmacık kemiklerinin seviyesi ve çene ucu uzunluğu dikkate alınır.
Bu sayede hem orantılı hem da başarılı bir işlem yapılabilir. Her insanın yüz şekli farklıdır. Doğal ve estetik bir görüntü yakalanması için kişinin kendi yüzüne uygun miktarlarda uygulama yapılması gerekir.
Burun Ucu Dolgusu Sonrası Ne Zaman Duş Alınır?
Dolgu işleminin yapılığı gün duş alınması tavsiye edilmez. İşlemden 24 saat sonra duş alınması daha uygudur. İlk 1 hafta duş alırken çok sıcak su kullanılmamalı, burun ucu ovalanmamalı ve peeling yapılmamalıdır.
Hamam ve sauna gibi çok sıcak ortamlarda sık bulunulması dolgunun dayanma süresini kısaltabilmektedir. Çok sıcak su kullanımı sonucunda dolgu malzemesi eriyebilir. Başarılı bir işlem yapılması için dikkatli olunmasında fayda vardır.
Burun Ucu Dolgusu Sonrası Spor Yapabilir Miyim?
İşlemden hemen sonra spor yapılması tavsiye edilmez. Doktorunuza danışarak ne kadar süre sonunda spor yapabileceğinizi öğrenebilirsiniz.
Burun Ucu Dolgusu Sonrası Kullanmamam Gereken İlaçlar Nelerdir?
Dolgu işlemi sonrasında kullanılması gereken herhangi bir ilaç yoktur. Bazı vakalarda hafif dereceli ağrılar görülür. Böyle durumlarda hekiminizin tavsiye ettiği ağrı kesicileri alabilirsiniz. Ağrınız geçtikten sonra ilaç kullanılmasına gerek yoktur.
Kişisel bakım ürünleri dikkatli ve özenli seçilmelidir. İşlemden sonra doktorunuz size kullanmanız gereken ilaç ve ürünler hakkında detaylı bilgi verir. Doktorunuzun tavsiyeleri dışındaki ürünleri kesinlikle kullanmamalısınız. Aksi halde komplikasyon riski de olabilir.
Cerrahi Burun Ameliyatı Mı Yoksa Burun Dolgusu Mu?
Genetik olarak burun kemiğinde eğrilik olan, burun kanatları çok geniş olan ve burun içerisinde kıkırdak oluşumu görülen kişiler için mutlaka cerrahi operasyon gerekir. Burun estetiği için hangi tekniğin seçilmesi gerektiğine gerekli kontrolleri ve görüntüleme tetkiklerini yaparak hekim karar verir.
Burun sırtındaki küçük çıkıntılar, burun ucu düşüklüğü, burun sırtında bulunan hafif eğrilikler, burun kökünde bulunan derin oluklanmalar burun dolgusu işlemi ile tedavi edilebilmektedir
Burun Dolgusunun Dezavantajları Nelerdir?
Avantajları olduğu kadar dezavantajları da bulunan bir uygulamadır. Burun dolgusu işleminin bilinen en yaygın dezavantajı etki süresinin belirli bir zamanla kısıtlı olmasıdır. İşlem sonuçları en fazla 24 ay kalıcılık sağlar. Tekrarlayan uygulamalarla bu süre uzamaktadır.
Alanında uzman hekimlerce, uygun dolgu malzemeleri kullanılarak yapılan işlem sonucunda avantajlı ve memnuniyet oranı yüksek hizmetler alınabilir.
Burun Dolgusu Revizyon Burun Estetiği Sayılır Mı?
Burun estetiği uygulamaları kendi içerisinde iki bölüme ayrılır. Cerrahi ve cerrahi olmayan müdahalelerdir. Burun şekli üzerinde değişikliğe neden olan ve belirli bir orantı sağlayan tüm müdahaleler burun estetiği işlemleri arasında girer.
Burun kökü, kanatları ve burun ucuna yapılan dolgu işlemleri medikal estetik uygulamalardır. Bu nedenle burun dolgusu da revizyon burun estetiği işlemleri arasına dahil edilir.
Burun Dolgusu Fiyatları 2023
İşlem için kullanılan tek kullanımlık malzemeler, hekimlerin tedavi ücretleri, kliniğin bulunduğu konum ve kur farkı etkilidir. Dolgu malzemeleri ithal edilen ürünlerdir.
Bu nedenle kur farkının değişmesi işlem maliyetlerini etkiler. Daha önceden hizmet alan kişilerin yorumlarını inceleyebilirsiniz. Bu sayede en doğru kararı verebilirsiniz. Burun dolgusu fiyatları 2023 hakkında bilgi almak için bizlere hemen ulaşabilirsiniz.