Dudak Dolgusu Nedir?

Dudak Dolgusu, dermal dolgu kullanılarak dudak şeklinin belirlenmesi ve dudaklara hacim kazandırılması işlemidir. İşlem sırasında kullanılan dolgu malzemesi genellikle hyalüronik asitten oluşur.

İnsan vücudunun yapısında bulunan ve belirli bir yaştan sonra etkinliği kaybolan hyaluronik asit son yıllarda estetik müdahalelerde sık sık kullanılır. Doku onarımı ve cilt pürüzsüzlüğü sağlaması nedeni ile sık tercih edilir.

Dudak Dolgusu Ne Amaçla Yapılır?

Dudak hatlarının belirginleştirilmesi ve daha estetik dudak görüntüsüne sahip olmak amacı ile dudak dolgusu işlemi uygulanır. Uygulama süresinin kısa olması ve cerrahi bir girişim olmaması nedeni ile dudak estetiğinde en sık tercih edilen tedavi yöntemidir. Bu yöntem sayesinde 10 dakika gibi kısa bir sürede hayal edilen dudak yapısına kavuşmak mümkündür.

Dudak Dolgusu Nasıl Yapılır?

İşleme başlamadan önce kişinin yüz hatları ile birebir uyum içerisinde olan dudak modeli belirlenir. Yüz orantısı burun boyutu ve burun dudak arası mesafe göz önüne alınarak çizim yapılır. Dolgu malzemesi enjektör yardımı ile cilt altına verilir.

Bu nedenle hasta konforunu sağlamak için lokal anestezi uygulanır. Anestezik kremin etki etmesi için işlemden en az 30 dakika önce sürülmesi gerekir. Dudak bölgesinde uyuşma başladığında işlem gerçekleştirilir.

Hangi Durumlarda Dudak Dolgusu Uygulanır?

Yaşın ilerlemesine bağlı olarak kolajen üretiminin azalması ile dudak hattının kaybolmaya başladığı durumlar, kaza ve travmaya bağlı dudak hacminin bozulması, genetik olarak çok ince dudak yapısına sahip olunması, dolgun ve hacimli dudakların moda haline gelmesi ve kişinin dudak görüntüsünden memnun olmadığı durumlarda dudak dolgusu işlemi uygulanır.

Dudak Dolgusu Kimlere Uygulanmaz?

İltihabik cilt hastalığı bulunanlara, hamilelere, emzirme döneminde olan lohusalara, kanser tedavisi gören kişilere, dolgu malzemesine karşı vücudu alerjik tepki gösteren kişilere, çok sık uçuk sorunu yaşayan ve aktif uçuğu bulunanlara ve dudak bölgesinde açık yarası bulunan kişilere dolgu işlemi uygulanmaz. Rahatsızlığı bulunan kişiler gerekli tedavilerini düzenledikten sonra bu işlemi yaptırabilirler.

Dudak Dolgusunun Avantajları Nelerdir?

Uzman hekim tarafından doğru miktarda uygulanan dolgu işlemi kişilere bazı avantajlar sunar. Dudak dolgusu işleminin sağladığı avantajları sıralarsak;

  • Vermilyon dudak kenarı ile dudak ana hattının orantılı olmasını ve daha şekilli bir dudak yapısının kazanılmasını sağlar.
  • Hızlı ve konforlu bir uygulama olduğu için iyileşme sürecine ihtiyaç duyulmaz.
  • Doğal görünümlü ve yapıldığı belli olmayan bir tedavi sunar.
  • Doğal malzemeler ile uygulanan ardışık tedaviler uzun süre kalıcıdır.

Sentetik dolgu malzemesi kullanan kliniklerde işlem yaptırılmamalıdır. Sağlıklı ve doğal sonuçlar elde etmek için mutlaka kaliteli malzemeler kullanılan işlemler gerçekleştirilmelidir.

Dudak Dolgusu Öncesi

İşlem öncesinde kişinin yüz analizi yapılmalıdır. Hastanın uygulamadan beklentisi, dolgu yaptırmaktaki amacı net bir şekilde öğrenilmelidir. Son yıllarda moda haline gelen dolgun dudaklar kişinin yüz hatları ile orantılı olmadığı zaman yapay ve kötü sonuçlar ortaya çıkar.

Bu nedenle hasta ve doktor iletişimi doğru ve açık bir şekilde kurulmalıdır. Malzemenin enjekte edileceği alanlar ve malzeme miktarı doğal sonuçlar oluşturmaya yönelik hazırlanmalıdır. Dudak dolgusu öncesinde doktor ile birebir görüşmek her zaman avantajlı bir işlem sağlar.

Bazı kişiler kalın dudak modasına uyum sağlamak için yüz hatlarına hiç uygun olmayan boyutlarda dolgu işlemi yaptırmak isteyebilir. Bu noktada doktorun tecrübesi ve fikirleri çok önemlidir.

Özellikle işlem yapıldığının belli olmaması ve doğal görüntünün yakalanması için orantılı işlem yapılması gereklidir. Dolgu işleminin temel amacı estetik bir görüntünün olmasıdır. Beklenen estetiği yakalayabilmenin tek şartı doğru hacimin kazandırılmasıdır.

Dudak Dolgusu Sonrası Dikkat Edilecek Noktalar Nelerdir?

İşlem sonrasında dudak bölgesinde kısmi morarma ve şişlik durumu yaşanabilir. Enjektör darbelerine bağlı olarak oluşan bu morarmalar kısa süre içerisinde kendiliğinden geçer. İşlem yapıldığı gün uygulama alanına su değdirilmemelidir. Hafif dereceli ağrı ve iğne batması hissi yaşanabilir.

Bu durum geçicidir. İlaç kullanılmasına gerek yoktur. Ödem oluşması normal bir durumdur. İki hafta içerisinde ödemler kendiliğinden geçer. Dudak dolgusu işlemi sonrasında doktor kontrolleri gerçekleştirilir. Oturan dudak şekli değerlendirilir ve gerek duyulursa rötuş işlemi gerçekleştirilir.

Dudak Dolgusu Fiyatları 2023

Dolgu fiyatları belirlenirken dikkat edilen bazı noktalar vardır. İşlem süresi, kullanılan dolu malzemesini kalitesi, hekimin işlem ücretleri, uygulamanın gerçekleştirildiği lokasyon, kur farkı ve doktorun tecrübesi göz önüne alınır. İşlem için sık tercih edilen hekimlerin uygulama fiyatları yüksektir. Ayrıca ürün kalitesi arttıkça tedavi ücreti de artış gösterir.

Hekim ve klinik tercihi yaparken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Enfeksiyon gibi komplikasyonların yaşanmaması ve alınan tedavi hizmetinden memnun kalmak için mutlaka uzman ve steril çalışma yapan hekimler tercih edilmelidir.

Kişiye özel tek kullanımlık aletler kullanıldığından emin olunmalıdır. Aksi halde enfeksiyon gibi ciddi komplikasyonlar görülebilir. Doktorunuzdan daha önce uygulama yaptığı hastaların fotoğraflarını görmeyi talep edebilirsiniz. Bu kriterler dahilinde hekim tercihi yaparsanız yüz güldürücü sonuçlar elde edebilirsiniz. Dudak dolgusu fiyatları 2023 hakkında bilgi almak için bizlere hemen ulaşabilirsiniz.

Dudak Dolgusu Sık Sorulan Sorular

Günümüzde erkekler de kadınlar kadar sık dudak dolgusu işlemi yaptırmaktadır. Bu nedenle uygulamaya olan yoğun talebin artması konunun merak edilmesine ve belirli cevapların aranmasına neden olmuştur.

Bizler de sizler için dudak dolgusu uygulaması ile ilgili sık sorulan soruları cevapladır. İşlem yaptırmak istiyor ancak aklınıza takılan sorula nedeni ile endişe duyuyorsanız cevapları öğrenerek gönül rahatlığı ile dolgu yaptırabilirsiniz.

Dudak Dolgusu Ne Kadar Kalıcıdır?

İşlem kalıcılığı bazı kriterler doğrultusunda değişir. Daha önce işlem yaptıran kişiler üzerinde yapılan araştırmalar sonucunda 12-18 ay arasında kalıcılığı tespit edilmiştir.

Ancak işlem sonrası dikkat edilmemesi, kimyasal içerikli ürünler kullanılması ve doktor kontrollerine düzenli gidilmemesi gibi nedenlerden dolayı daha kısa sürede etkisini kaybettiği görülmüştür.

Sabah ve akşam saatlerinde yapılmak üzere kişisel cilt bakım işlemleri yaparız. Bu işlemler sırasında kullanılan cilt temizleme köpükleri, nemlendirici kremler ve peeling malzemeleri kimyasal içerik barındırabilir.

Kimyasallar cilt altına nüfuz ettiği takdirde hyalüronik aside zarar vererek erimesine yol açar. Bu nedenle kişisel bakım ürünlerini seçerken içerikleri kontrol edilmelidir.

Dudak Dolgusunun Etkisi Ne Zaman Görülür?

Dolgu işleminin etkisi hemen görülmeye başlanır. Belirli miktardaki dolgu malzemesi enjektör yardımı ile dudağın farklı alanlarına verilir. Cilt altında belirli bir hacim oluşturduğu için işlem etkisi hemen görülmeye başlar. Ancak dudakta meydana gelen şişme ve ödemlerin geçmesi ortalama 10 gün sürer. Bu süre sonunda dudağın kalıcı ve net şekli ortaya çıkar.

Dudak Dolgusunun Etkisi Ne Kadar Sürer?

Dolgu işleminin etkisi en faz 18 ay devam etmektedir. İşlem sonucunda memnun olan ve sahip olduğu dudak hacmini deva ettirmek isteyen kişiler ardışık tedavi yöntemini uygulayarak işlem sürekliliğini yakalayabilir. Hyalüronik asit içerikli dolgular zaman içerisinde vücut tarafından emilir ve vücuttan atılır.

Bu nedenle ömür boyu kalıcı olan dolgu işlemi yoktur. Kar amacı olan ve kalıcı dolgu yaptığını söyleyen kliniklere itibar etmemelisiniz.  Dudak dolgusu işlemi medikal estetik işlemdir. Ancak dikkat edilmediği zaman ciddi yan etkiler oluşturabilir.

Dudak Dolgusu Ne İşe Yarar?

Doğru uygulanan tedaviler farklı yönlerden fayda sağlar. Dudak hacmi kontrol edilebilir. Bazı durumlarda planlanan tedaviden fazlası uygulanabilir Böyle durumlarda gerekli işlem yapılarak tedavi geri alınır ve dudak hacmi istenen seviyeye indirilir.

Dudakta yumru oluşması doğru hareketler ile düzeltilebilir. Yaşın ilerlemesi, kolajen üretiminin azalması ve kimyasal içerikli rujların kullanılması dudak hattının belirginsizleşmesine neden olur.

Yüz estetiğinde dudak şeklinin ve boyutunun büyük bir önemi vardır. Dolgun, keskin hatları olan, renkli ve hacimli dudaklar her zaman güzel görünmenizi sağlar. Dolgu uygulaması sayesinde 20 dakika gibi kısa bir sürede bu sonuçlara ulaşmanız çok kolaydır.

Hyalüronik asit maddesinin alerjik reaksiyon geliştirme ihtimali çok düşüktür. Bu nedenle tercih edilebilecek en güvenilir yöntemlerden birisi dudak dolgusu uygulamasıdır.

Dudak Dolgusu Sonrası Ödem ve Şişlik Olur Mu?

İşlem sırasında mikro uçlara sahip çapları çok küçük olan enjektörler kullanılır. Bu enjektörler Cilt altına belirli bir seviyeye kadar giriş yapar. Bu nedenle doku bütünlüğü bozulur ve ciltte kontrollü hasar oluşur. Ayrıca enjekte edilen dolgu malzemesinin vücuda alışması için belirli bir süre geçmesi gerekebilir.

Doku bütünlüğünün bozulması ile ödem ve şişlikler oluşur. Tedavi sonrasında buz uygulaması yapılarak bu şişliklerin derecesi azaltılır. Dudak şeklinin oturması ve ödemlerin tam olarak geçmesi için 2 hafta gerekir.

Alerjik reaksiyon gelişen kişilerde ödemin derecesi çok fazladır. Cilt üzeri aynı zamanda kızarmaya başlar. Böyle durumlarda mutlaka işlemi yapan hekime başvurmak gerekir. Dudak dolgusu işlemi komplikasyonu yok denecek kadar az olan bir tedavidir.

Dudak Dolgusu Sonrası Dudaklar Yapay Görünür Mü?

Kişinin doğal dudak hattının dışına çıkılması, ihtiyacı olan miktardan fazla malzeme enjeksiyonunun yapılması, burun ve dudak arası mesafenin azalması ya da kaybolması gibi nedenlerden dolayı yapay bir görüntü oluşur. Uzman hekimler hastaların yüz anatomilerini detaylı bildikleri ve yüz hatlarının uzunluklarını iyi bildikleri için doğal sonuçları olan tedaviler düzenler.

Burun ve üs dudak arasındaki mesafe ne kadar kısalırsa o kadar yapay bir görüntü oluşur. Hafif ve küçük dokunuşlar doğal sonuçlar verir. Abartı işlemlerin hepsi her zaman estetikten uzak yapay sonuçlar doğurur. Bu nedenle dudak dolgusu işleminde hekiminizin tavsiyelerini dikkate almalısınız. Aksi halde sonucundan memnun kalmadığınız işlemler yaptırabilirsiniz.

Dudak Dolgusu Tedavisi Güvenli Mi?

Steril şartlar altında uzman hekimler tarafından uygulanan işlemler tamamen güvenilir uygulamalardır. İşlem öncesinde bazı hazırlık aşamalarının tamamlanması gerekir. Alerjik vücut yapısına sahip olan kişiler bu durumlarını doktora bildirmelidir.

Uygulama öncesinde vücudun farklı bir noktasına minimal dozda deneme yapılır. 15 dakika içerisinde ciltte kızarıklık ve reaksiyon belirtisi görülmez ise işleme devam edilir.

Son yıllarda en sık uygulanan medikal estetik yöntemlerinden olan dudak dolgusu sonrasında yan etki ve komplikasyon görülme ihtimali çok düşüktür. Estetik kaygılar ile yapılan tedaviler ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Görülebilecek yan etkiler dudak asimetrisi, uzun süren ağrı, kan damarlarında doku kaybının olması, kanama ve morarmadır.

Dudak Dolgusu Acı Verir Mi?

İşlem öncesinde uygulama bölgesine lokal anestezi etkisi olan kremler sürülür. Kremlerin etkisi 3 saat devam eder. Bu nedenle işlem sırasında ve sonrasında herhangi bir ağrı ve acı hissi oluşmaz. Bazı vakalarda alerjik reaksiyon göstergesi olan hafif dereceli iğne batmaları yaşanabilir.

Böyle durumlarda vakit kaybetmeden doktora gidilmeli ve gereken tedavi düzenlenmelidir. Yapılan incelemeler sonucunda dudak dolgusu tedavisinin ağrısız ve acısız bir işlem olduğu kanıtlanmıştır.